Zemplínska Šírava sa pripravuje na leto: Aké novinky nás čakajú?

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 11:30 • 2 min
Zemplínska Šírava sa pripravuje na leto: Aké novinky nás čakajú?

KALUŽA - Prípravy na tohtoročnú letnú sezónu na Zemplínskej Šírave sú v plnom prúde.

slovakia

left justify in out

Obec Kaluža, ktorá spravuje časť strediska Medvedia hora a oblasti Kaluža a Kamenec, sa okrem bežnej údržby pustila aj do rekonštrukcie verejného osvetlenia. Počas sezóny chcú návštevníkov prilákať paraglajdingom, pripravujú aj "špacirki po okolí".

 

Ako informoval starosta obce Kaluža Ján Čuchran, už po zime začali s oživovaním jednotlivých inžinierskych sietí. "Teraz pripravujeme na sezónu okrem iného pláže, bazén, sociálne zariadenia a samozrejme kosíme," priblížil situáciu s tým, že v tomto roku obnovujú aj verejné osvetlenie. "Mal by byť urobený aj nový chodník, čo by malo prispieť k zvýšeniu úrovne Zemplínskej Šíravy," doplnil.

 

Údržba strediska stála obec v tomto roku doteraz približne 15.000 eur. Výdavky na zabezpečenie nového osvetlenia predstavujú okolo 9500 eur. Kaluža má k dispozícii spolu viac ako 100 ubytovacích kapacít. Počas sezóny zamestnáva obec do 50 ľudí.

 

Otvorenie sezóny plánujú na 18. júna. Počas leta ponúknu návštevníkom paraglajding, pre deti prichystali rôzne atrakcie, pripravili aj folklórne slávnosti. Novinkou sú tzv. špacirki po okolí. Turisti by mali možnosť okrem stredísk spoznať aj miestne kultúrne pamiatky či liturgické chrámy v okolí.

 

Organizátori projektu by sa chceli zamerať tiež na prírodu a záujemcom ukázať napr. Vinianske jazero či Morské oko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona