Skupina Kofola vydala v Česku svoje prvé dlhopisy

NETKY.SK • 5 Október 2013, 13:35 • 2 min
Skupina Kofola vydala v Česku svoje prvé dlhopisy

PRAHA - O dlhopisy Kofoly už prejavili záujem investori z radov poisťovní, asset manažéri aj individuálni investori.

slovakia

left justify in out

Skupina Kofola vydala v Česku svoje prvé dlhopisy v hodnote 330 miliónov korún (12,91 milióna eur).

Cenné papiere s päťročnou dobou splatnosti a pohyblivým kupónom sa objavia na budúci týždeň aj na pražskej burze. Potenciálni investori získajú v prvom roku 4,88 % zo svojej investície. Informoval o tom český internetový portál IDNES.cz.

"Zmyslom emisie je optimalizovať financovanie skupiny s cieľom rozložiť splátky dlhu v čase a rozdeliť zdroje financovania medzi bankový a nebankový sektor. Vďaka emisii vstupujeme na český kapitálový trh, aby sme vybudovali dlhodobé vzťahy s lokálnymi investormi pre možnú budúcu spoluprácu," povedal IDNES.cz Bartosz Marczuk, finančný riaditeľ skupiny Kofola, ktorá je kótovaná na Varšavskej burze.

Podľa jeho slov o dlhopisy Kofoly už prejavili záujem investori z radov poisťovní, asset manažéri aj individuálni investori.

"Dlhopisy boli podmienečne prijaté na regulovaný trh Burzy cenných papierov Praha a ich debut sa bude konať 7. októbra 2013," povedal František Beneš z oddelenia vzťahov s investormi.

Spoločnosť Kofola vlastní sedem výrobných závodov: tri v Poľsku, dva v Česku, jeden na Slovensku a jeden v Rusku, v ktorých zamestnáva vyše 2000 ľudí. Medzi jej najvýznamnejšie značky patria Kofola, Rajec, Vinea, Hoop Cola, Jupí, Jupík alebo Paola.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies