BRATISLAVA – Deťom treba dopriať rozmanitú stravu, hlavne nezabúdajte na ryby.
Zemiaková polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
6 zemiakov, kôpor, smotana varenie, 2 PL hladkej múky, soľ, ocot, bobkový list
Príprava:
Do slanej vody dáme variť očistené a nakrájané zemiaky na kocky. K polomäkkým pridáme bobkový list, kôpor a dovaríme do mäkka. Hladkú múku si rozmiešame v smotane a za stáleho miešania ju prilejeme do vriacej polievky. Dochutíme octom, podávame s chlebom a uvareným vajíčkom.
Vyprážané rybie filé.
Suroviny pre 4 osoby:
4 kocky mrazeného filé, soľ, na obaľovanie hladkú múku, vajíčka, trošku mlieka, strúhanku, olej na vyprážanie,
Príprava:
Filé nasolíme z oboch strán, obalíme v hladkej múke, vo vajíčku ktoré sme rozšľahali s mliekom a nakoniec v strúhanke. Vyprážame na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies