Zemetrasenie zasiahlo pohraničnú oblasť medzi Kolumbiou a Panamou

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 08:04 • 2 min
Zemetrasenie zasiahlo pohraničnú oblasť medzi Kolumbiou a Panamou

BOGOTA - Silné zemetrasenie zasiahlo v utorok večer riedko obývanú oblasť popri hranici medzi Kolumbiou a Panamou. Zatiaľ nie sú hlásené žiadne zranenia ani škody, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americká geologická služba USGS uviedla, že zemetrasenie malo predbežnú magnitúdu 5,9; kolumbijský seizmologický ústav stanovil magnitúdu 6,1.


Epicentrum sa nachádzalo približne 29 kilometrov južne od kolumbijského mesta Acandí a 258 kilometrov juhovýchodne od metropoly Panama - teda v mieste na území hustej džungle nazývanej Úžina Darién, ktorá sa rozkladá medzi oboma krajinami.


Zemetrasenie sa vyskytlo o 19.10 h miestneho času, približne desať kilometrov pod zemským povrchom.
Vystrašení obyvatelia uviedli, že zem sa triasla asi 30 sekúnd. V Acandí a neďalekom meste Ungia nastal krátky výpadok elektriny a na niektorých domoch vznikli pukliny.


Úrady sa snažia zistiť, či v oblasti niekto utrpel zranenia a či vznikli škody. Informoval o tom hovorca Červeného kríža v kolumbijskej provincii Chocó, kde sa spomínané mestá nachádzajú.


V panamskej metropole malo práve zasadnutie Národné zhromaždenie a zákonodarcov preventívne evakuovali.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies