Zemetrasenie zasiahlo niekoľko štátov Stredozápadu USA

NETKY.SK • 3 September 2016, 16:10 • 2 min
Zemetrasenie zasiahlo niekoľko štátov Stredozápadu USA

OKLAHOMA CITY - Zemetrasenie s magnitúdou 5,6 zasiahlo dnes americký štát Oklahoma.

slovakia

left justify in out

Záchvevy zeme však bolo cítiť aj v ďalších štátoch Stredozápadu USA - Kansase, Missouri, Nebraske, Arkansase a Texase, informovala agentúra BNO News s odvolaním sa na seizmológov.Podľa nich ide o jedno z najsilnejších zemetrasení, aké kedy postihli tento región.

 

Podľa Americkej geologickej služby USGS sa hypocentrum zemetrasenia nachádzalo 14 kilometrov severozápadne od mesta Pawnee v hĺbke okolo 6,6 kilometra. USGS odhaduje, že otrasy mohli pocítiť takmer štyri milióny ľudí.

 

V okrese Pawnee sa podľa miestnych úradov zrútila najmenej jedna budova, ďalšie sú poškodené. Informácie o obetiach zatiaľ nie sú k dispozícii.

 

"Žijem vo vežiaku v Dallase pri letisku Love Field. Som na najvyššom poschodí a celá budova sa triasla," povedal jeden z obyvateľov Dallasu.

 

V novembri 2011 zemetrasenie s magnitúdou 5,6 zasiahlo okolie mesta Prague v Oklahome, pričom sa zrútilo 14 domov. Otrasy bolo cítiť v najmenej 17 amerických štátoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona