Zemetrasenie v Nepále zasiahlo oblasť Mount Everestu

NETKY.SK • 28 November 2016, 06:33 • 2 min
Zemetrasenie v Nepále zasiahlo oblasť Mount Everestu

KÁTHMANDU - Stredne silné zemetrasenie s epicentrom neďaleko vrchu Mount Everest zobudilo dnes nadránom ľudí v Nepále, ktorý sa stále spamätáva z vlaňajších ničivých otrasov zeme.

slovakia

left justify in out

Americká geologická služba USGS oznámila, že zemetrasenie malo magnitúdu 5,4. Nepálske seizmologické stredisko uvádzalo magnitúdu 5,6 s tým, že epicentrum sa nachádzalo približne 120 kilometrov východne od metropoly Káthmandu, kde ho tiež pocítili.

 

Polícia informovala, že zatiaľ sa neobjavili správy o obetiach ani škodách, avšak ich prípadné nahlásenie môže istý čas trvať vzhľadom na to, že k zemetraseniu došlo v horách s odľahlými dedinami.

 

Podľa nepálskeho seizmologického strediska išlo o dotras ničivého zemetrasenia z apríla minulého roka, pri ktorom zahynulo takmer 9000 ľudí a ďalších 22.000 utrpelo zranenia. Poškodilo vtedy tiež takmer milión domov a budov.

 

Informácie priniesli agentúry AP a DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies