Zemetrasenie v Juhoafrickej republike si vyžiadalo najmenej jednu obeť

NETKY.SK • 5 August 2014, 16:26 • 2 min
Zemetrasenie v Juhoafrickej republike si vyžiadalo najmenej jednu obeť

JOHANNESBURG - Zemetrasenie s magnitúdou 5,3 postihlo dnes strednú časť Juhoafrickej republiky. O život prišiel minimálne jeden človek a traja ďalší utrpeli zranenia, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americká geologická služba USGS spresnila, že epicentrum zemetrasenia bolo v meste Orkney, zhruba 120 kilometrov juhozápadne od Johannesburgu. Ide o oblasť s vysokou koncentráciou obyvateľstva i baní na ťažbu zlata.
     

Jeden človek prišiel o život, keď sa na neho zrútila časť nepoužívanej banskej budovy v oblasti Orkney. Traja ďalší ľudia utrpeli menej závažné zranenia pri poškodení iného objektu v banskom areáli. Tamojšia ťažobná spoločnosť nariadila urýchlenú evakuáciu všetkých pracovníkov z podzemných šácht. 
     

Otrasy pocítili aj v hlavnom meste Pretória, blízkej dovolenkovej destinácii Hartbeespoort i vo finančnej metropole Johannesburg. Po hlavnom zemetrasení aj niekoľko slabších dotrasov.
     

Zemetrasenia spôsobujú obavy banským spoločnostiam operujúcim v okolí Johannesburgu, najväčšom meste najľudnatejšej juhoafrickej provincie Gauteng. Baníctvo je tradičným pilierom priemyslu v JAR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies