Zemetrasenie v Grécku zasiahlo oblasť mesta Lamia v strednej časti krajiny

NETKY.SK • 16 September 2013, 18:46 • 2 min
Zemetrasenie v Grécku zasiahlo oblasť mesta Lamia v strednej časti krajiny

ATÉNY - Okolie mesta Lamia v strednej časti Grécka zasiahlo dnes opakovane zemetrasenia s magnitúdou 4,5 a 4,9. K ujmám na zdraví obyvateľov ani k materiálnym škodám podľa dostupných informácií lokálnych rozhlasových staníc nedošlo. Správu priniesla tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V Lamii však otrasy vyvolali paniku občanov, ktorí masovo opúšťali príbytky a hľadali bezpečie pod holým nebom. Budovy sa podľa agentúry Reuters triasli aj v gréckej metropole Atény. Epicentrum otrasov sa nachádzalo v okolí mestečka Elatia, asi 120 kilometrov severozápadne od Atén, a to v hĺbke asi desať kilometrov, vyplýva z informácií geodynamického inštitútu z gréckej metropoly, ktoré seizmológovia označili za poznatky z predbežných meraní. V rovnakom regióne zaznamenali sériu otrasov zeme už začiatkom augusta, keď tu došlo k poškodeniu asi 300 domov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona