Zemetrasenie v blízkosti jadrovej elektrárne Fukušima: Pracovníci zisťujú možné poškodenia

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 06:48 • 2 min
Zemetrasenie v blízkosti jadrovej elektrárne Fukušima: Pracovníci zisťujú možné poškodenia

LONDÝN - Zemetrasenie s magnitúdou 6,8 postihlo v piatok oblasť nachádzajúcu sa 165 kilometrov východne od japonského mesta Iwaki na najväčšom ostrove krajiny Honšú. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na americkú geologickú službu USGS.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia, ku ktorému došlo o 21.22 h SELČ, sa nachádzalo v hĺbke desať kilometrov pod morom. Postihnutá oblasť sa nachádza neďaleko jadrovej elektrárne Fukušima-1, ktorá sa kriticky poškodila počas zemetrasenia a vlny cunami na jar v roku 2011.
      

Japonský meteorologický úrad vydal varovanie pre celé severné pobrežie krajiny. Podľa rozhlasovej stanice NHK prebiehajú vo Fukušime-1 testy na zistenie možných poškodení, píše agentúra AP. Prírodná katastrofa z roku 2011 pripravila o život približne 19.000 obyvateľov. Zároveň spôsobila roztavenie jadra nukleárneho reaktora. Viac než 100.000 ľudí sa doteraz nemôže vrátiť do svojich domovov pre riziko rádioaktívneho zamorenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies