Zemetrasenie v Alžírsku vyvolalo paniku, zahynulo najmenej šesť ľudí

NETKY.SK • 1 August 2014, 16:20 • 2 min
Zemetrasenie v Alžírsku vyvolalo paniku, zahynulo najmenej šesť ľudí

ALŽÍR - Najmenej šesť ľudí zahynulo pri zemetrasení s magnitúdou 5,6, ktoré dnes nastalo v mori juhovýchodne od alžírskeho hlavného mesta Alžír, kde však otriasalo budovami a vyháňalo vystrašené rodiny do ulíc.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na úrady.
     

Americká geologická služba USGS uviedla, že k zemetraseniu došlo 15 kilometrov severovýchodne od metropoly Alžír a jeho epicentrum zaznamenali pod morom v pomerne malej hĺbke desať kilometrov.
     

Neboli hlásené žiadne veľké škody, oznámila alžírska štátna televízia. Zomreli však štyria ľudia, keď sa v panike pokúšali skočiť z okna alebo uniknúť z budov a ďalší dvaja zomreli na srdcový záchvat.
     

Mnoho Alžírčanov má ešte živé spomienky na rok 2003, keď Alžírsko zasiahlo najsilnejšie zemetrasenie za dlhé roky - malo magnitúdu 6,7, postihlo metropolu Alžír aj okolité oblasti, pripravilo o život najmenej 2000 ľudí a porúcalo budovy v neďalekých mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies