Zemetrasenie s magnitúdou 7,6 sa vyskytlo v Karibskom mori severne od Hondurasu

NETKY.SK • 10 Január 2018, 06:12 • 2 min
Zemetrasenie s magnitúdou 7,6 sa vyskytlo v Karibskom mori severne od Hondurasu

MEXIKO - Zemetrasenie s magnitúdou 7,6 sa v utorok večer vyskytlo v Karibskom mori medzi pobrežím Hondurasu a Kajmaními ostrovmi.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ neboli hlásené škody na pevnine.

 

Centrá pre varovanie pred cunami oznámili, že tieto prívalové vlny neboli potvrdené, ale zdôraznili, že obyvatelia Portorika, ďalších karibských ostrovov a pobrežia Strednej Ameriky by si mali dávať pozor na prípadné cunami. Uozornenie platí i pre časti pobrežia Belize, Mexika, Kuby či Jamajky.

 

Americká geologická služba (USGS) stanovila predbežnú magnitúdu otrasov na 7,6. Zemetrasenie sa vyskytlo v mori v utorok večer približne 202 kilometrov severovýchodne od honduraského mesta Barra Patuca a 303 kilometrov juhozápadne od George Town, metropoly Kajmaních ostrovov. Nastalo v hĺbke okolo desať kilometrov.

 

Severné pobrežie Hondurasu, ktoré je najbližšie k epicentru zemetrasenia, je riedko obývané, pričom väčšinu územia zaberajú prírodné rezervácie. Niektorí ľudia v hlavnom meste Tegucigalpa uviedli, že otrasy necítili.

 

Prezident Juan Orlando Hernández prostredníctvom Twitteru oznámil, že Honduras aktivoval núdzový systém, a požiadal ľudí, aby zostali pokojní.

 

Úrady na Kajmaních ostrovoch nevydali výstrahu pred cunami, ale situáciu sledujú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies