Zemetrasenie pri Ravenne spôsobilo škody, školy zatvorili

NETKY.SK • 15 Január 2019, 16:11 • 2 min
Zemetrasenie pri Ravenne spôsobilo škody, školy zatvorili

RÍM - Oblasť pri meste Ravenna na jadranskom pobreží Talianska zasiahlo v noci na utorok zemetrasenie s magnitúdou 4,6, ktoré spôsobilo menšie materiálne škody.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia zreteľne pocítili aj niekoľko ďalších otrasov, uviedla agentúra APA. Okrem Ravenny sa zem chvela taktiež vo Ferrare, Bologni a Imole, ako aj v mestách regiónu Benátsko.

 

Školy v Ravenne zostali v utorok zatvorené. Miesto vzniku zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke 11 kilometrov pod zemským povrchom, uviedol taliansky Národný geofyzikálny a vulkanologický ústav.

 

 

Regón Emila-Romagna, na ktorého území sa Ravenna nachádza, postihlo silné zemetrasenie naposledy v roku 2012, keď prišlo o život 27 ľudí.

 

Zemetrasenie s magnitúdou 4,8 počas uplynulých vianočných sviatkov zasiahlo oblasť okolo mesta Catania na ostrove Sicília, kde obnovila svoju aktivitu sopka Etna. V dôsledku týchto otrasov utrpelo zranenia 28 ľudí a vyše 400 obyvateľov muselo dočasne opustiť svoje poškodené príbytky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies