Zemetrasenie na Kose: Obyvatelia i turisti prespali noc vonku

NETKY.SK • 22 Júl 2017, 10:25 • 2 min
Zemetrasenie na Kose: Obyvatelia i turisti prespali noc vonku

ATÉNY - Stovky obyvateľov a turistov na východogréckom ostrove Kos prespali dnešnú noc v parkoch, olivových hájoch alebo vo svojich autách po tom, čo dvoch turistov usmrtilo a takmer 500 ďalších zranilo silné zemetrasenie, ktoré v noci na piatok zasiahlo priľahlé oblasti v Egejskom mori, Grécku a Turecku.

slovakia

left justify in out

Píše o tom agentúra AP.

 

Najmenej dve osoby, ktoré pri otrasoch zeme utrpeli v Grécku zranenia, sa dnes nachádzali v kritickom stave. Predtým ich letecky previezli na ostrov Kréta, ležiaci južne od pevninského Grécka.

 

Americká geologická služba USGS stanovila magnitúdu zemetrasenia na 6,7. Obeťami prírodného živlu sa na Kose stali 39-ročný turecký a 20-ročný švédsky turista, oznámila polícia. Obaja zahynuli, keď sa zrútil strop v hojne navštevovanom bare v Starom meste ostrovnej metropoly Kos.

 

 

Pomerne plytké podmorské zemetrasenie vyvolalo prívalové vlny cunami, ktoré ničili člny a autá zaparkované pri pobreží - dokonca aj v tureckom letovisku Bodrum.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies