Zemetrasenie na juhozápade Číny: Desaťtisíce evakuovali, 45 zranených!

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 07:49 • 2 min
Zemetrasenie na juhozápade Číny: Desaťtisíce evakuovali, 45 zranených!

PEKING - Najmenej 45 ľudí utrpelo zranenia pri zemetrasení s magnitúdou 6,1, ktoré zasiahlo v piatok provinciu Jün-nan na juhozápade Číny. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na čínske úrady.

slovakia

left justify in out

Epicentrum otrasov sa nachádzalo v horskej oblasti Jing-ťiang pri hraniciach s Mjanmarskom. Čínski seizmológovia stanovili magnitúdu na 6,1, zatiaľ čo americká geologická služba USGS na 5,9.
      

Spomedzi 45 zranených sú ôsmi vo vážnom stave. Do viac ako štyroch desiatok provizórnych evakuačných centier sa uchýlilo takmer 185.000 obyvateľov. Niektoré oblasti zostali bez dodávok elektrickej energie. 
      

Väčšiemu počtu zranených zabránili hromadné evakuácie. Úrady totiž nariadili preventívne vyprázdnenie budov, ktoré boli poškodené už pri minulotýždňovom zemetrasení v tom istom regióne.  
      

Podľa agentúry Sinchua sa do záchranných prác zapojilo viac ako 3500 príslušníkov armády a bezpečnostných síl.  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies