Zemetrasenie na Haiti si oficiálne vyžiadalo už viac ako 2 100 obetí

NETKY.SK • 19 August 2021, 13:00 • 2 min
Zemetrasenie na Haiti si oficiálne vyžiadalo už viac ako 2 100 obetí

LES CAYES - Počet obetí zemetrasenia s magnitúdou 7,2, ktoré v sobotu zasiahlo karibský štát Haiti, počas stredy stúpol na 2 189. Po otrasoch je približne 12 300 ľudí zranených. Desiatky ľudí sú stále nezvestné.

slovakia

left justify in out

Otrasy podľa úradov zničili viac ako 7 000 domov a ďalších viac ako 12-tisíc poškodili. O strechu nad hlavou tak prišlo asi 30 000 rodín. Zničené alebo vážne poškodené sú nemocnice, školy, úrady a kostoly.

 

Súvisiaci článok: Počet obetí zemetrasenia na Haiti dosiahol 1 941

V postihnutých oblastiach navyše narastá napätie, ktoré ešte vystupňovala silná tropická depresia, pomalé tempo záchranárov i nedostatočné prídely potravín. Geologická služba Spojených štátov navyše uviedla, že predbežná analýza satelitných snímok po zemetrasení odhalila stovky zosuvov pôdy.

Medzinárodní humanitárni pracovníci na mieste uviedli, že nemocnice v najhoršie postihnutých oblastiach nie sú schopné poskytovať pomoc. Haitská vláda však minimálne jednej zahraničnej organizácii oznámila, že nepotrebuje pomoc stoviek zdravotníckych dobrovoľníkov.

Epicentrum otrasov sa podľa USGS nachádzalo približne 125 kilometrov západne od hlavného mesta Port-au-Prince, pričom niektoré mestá takmer zrovnalo so zemou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies