Zemetrasenie na Filipínach si vyžiadalo dve obete, poškodilo desiatky domov

NETKY.SK • 23 August 2017, 14:48 • 2 min
Zemetrasenie na Filipínach si vyžiadalo dve obete, poškodilo desiatky domov

MANILA - Východnú časť Filipín zasiahlo dnes zemetrasenie s magnitúdou 5,1, ktoré si vyžiadalo najmenej dve obete a poškodilo desiatky domov.

slovakia

left justify in out

Epicentrum otrasov sa podľa filipínskych seizmológov nachádzalo severovýchodne od mesta Albuera v provincii Leyte, 578 kilometrov južne od metropoly Manila.

 

Otrasy mali ohnisko v hĺbke päť kilometrov. Najviac ich bolo cítiť v oblasti mesta Ormoc, kde zahynuli dve ženy, ktoré sa pokúšali utiecť do bezpečia. Jedna z nich dostala infarkt, druhá spadla a utrpela fatálne zranenie hlavy.

 

V samotnom meste Ormoc, ktoré má približne 215.000 obyvateľov, zemetrasenie poškodilo 56 domov. Miestne úrady v obave pred následnými otrasmi zrušili vyučovanie na školách a nariadili plošnú kontrolu statiky budov.

 

Provinciu Leyte v júli zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,5, ktoré si vyžiadalo tri životy a takmer 500 zranených. O strechu nad hlavou vtedy prišlo vyše 16.000 ľudí; mnohí z nich stále zostávajú v evakuačných centrách.

 

Filipíny ležia v oblasti takzvaného Ohnivého kruhu v Tichom oceáne, v ktorej sa vyskytuje približne 90 percent všetkých zemetrasení na Zemi. Pri poslednom veľkom zemetrasení z októbra 2013 zahynulo na Filipínach viac ako 220 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies