Zemetrasenie a povodne v Afganistane po sebe zanechali 38 mŕtvych

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 15:45 • 2 min
Zemetrasenie a povodne v Afganistane po sebe zanechali 38 mŕtvych

KÁBUL - Silné zemetrasenie a náhle povodne, ktoré zasiahli Afganistan v uplynulých dňoch, pripravili o život najmenej 38 ľudí a poškodili stovky obytných domov. Vo štvrtok o tom informoval prezidentský palác v Kábule, ktorý postihnutým obyvateľom ponúkol pomoc.

slovakia

left justify in out

Stredajšie zemetrasenie otriaslo pohorím Hindukúš na pomedzi Afganistanu a Pakistanu, pričom na území afganskej provincie Nangarhár si vyžiadalo 17 mŕtvych a 126 zranených. Zverejnené vyhlásenie taktiež hovorí o 300 poškodených príbytkoch. Zo susednej provincie Kúnar po zemetrasení hlásili jedného mŕtveho, štyroch zranených a 45 poškodených domov. Epicentrum silných otrasov sa nachádzalo v Nangarháre a bolo ich údajne cítiť aj v Kábule a Islamabade. Severoafganskú provinciu Balch podľa vyhlásenia medzitým zasiahli náhle povodne, ktoré po sebe zanechali 20 mŕtvych a 1900 poškodených domov. Ďalšie obete na životoch a škody si vyžiadali povodne v provinciách Ghór a Baghlán, prezidentská kancelária však v tomto prípade neuvádza žiadne čísla. Na poskytovanej pomoci po katastrofách by sa mali podieľať súkromný sektor, humanitárne agentúry a centrálna vláda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies