Zemanova ochranka chytila zlodejov pred domom prezidenta

NETKY.SK • 14 Marec 2013, 16:24 • 2 min
Zemanova ochranka chytila zlodejov pred domom prezidenta

Praha 13. marca (TASR) - Ochranka českého prezidenta Miloša Zemama chytila dnes pred prezidentovým bydliskom v Prahe zlodejov kovov, u ktorých zároveň našla ukradnuté auto. Oznámil to dnes server lidovky.cz s odvolaním sa na informácie polície a očitých svedkov.

slovakia

left justify in out

Príslušníci Zemanovej ochranky si vyskúšali nečakanú úlohu pred panelovým domom na pražskom sídlisku Stodůlky, kde býva prezident s rodinou. 

Počas bežného výkonu služby ochrankári zadržali dvojicu páchateľov, ktorí kradli materiál z neďalekej stavby. Neskôr sa zistilo, že na miesto činu sa doviezli odcudzeným vozidlom Škoda Fabia. 

Pred bytovkou bolo rušno niekoľko hodín a medzi obyvateľmi sídliska sa preto rozšírila nepravdivá fáma, že pred Zemanov dom niekto nastražil výbušninu. 

Po svojom zvolení Miloš Zeman odkázal prezidentským ochrankárom, že nestojí o služby amatérov, a že si ponechá svojich súkromných bodygardov. Reagoval tak na vlaňajší incident v Chrastave, kde sa jeho predchodca Václav Klaus stal terčom útoku z plastovej pištole.

Postupne sa však zžil s novými telesnými strážcami, ktorí okrem jeho manželky strážia aj dcéru Kateřinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies