Zemanov neskorý prílet do Bratislavy preverí ministerstvo dopravy

NETKY.SK • 18 Október 2016, 09:06 • 2 min
Zemanov neskorý prílet do Bratislavy preverí ministerstvo dopravy

PRAHA - Český minister dopravy Dan Ťok (ANO) bude preverovať, kto 13. októbra spôsobil neskorý prílet českej delegácie na čele s prezidentom Milošom Zemanom do Bratislavy na pohreb slovenského exprezidenta Michala Kováča, napísal dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Zemanov hovorca Jiří Ovčáček za vinníka označil zlé počasie a dispečerov Riadenia letovej prevádzky ČR (RLP). To však RLP, ktoré spadá pod rezort dopravy, zásadne odmieta. "Minister Ťok tú vec preverí a o výsledku bude 21. októbra informovať pri prijatí u prezidenta Zemana," povedal v pondelok hovorca ministerstva Tomáš Neřold s tým, že stretnutie Ťoka so Zemanom bolo na 21. októbra naplánované už skôr a s bratislavskou kauzou nesúvisí.

 

Riadenie letovej prevádzky ČR naďalej popiera, že by jeho dispečeri zavinili oneskorenie prezidentovho špeciálu. "Naše vyjadrenie, že lietadlo s českou delegáciou nebolo na pražskom letisku žiadnym spôsobom zdržané a že pri lete nepanovalo zlé počasie, zostáva v platnosti," potvrdil v pondelok hovorca RLP Richard Klíma.

 

Ovčáčkovo zdôvodnenie spochybnila aj hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

 

Českému rozhlasu Ovčáček v piatok oznámil, že prezidentský let netradične štartoval namiesto z vojenského letiska Praha-Kbely z Letiska Václava Havla. "Podľa informácií, ktoré zatiaľ máme, dalo RLP prednosť inému letu. Prezidentský let tak musel čakať na odletovej dráhe," vyhlásil Ovčáček. A serveru Aktuálně.cz povedal, že na meškaní sa podieľalo počasie a nepriaznivú úlohu zohralo aj Riadenie letovej prevádzky.

 

Či Ovčáčkove slová na adresu RLP zodpovedajú skutočnej situácii, má teda teraz zistiť Ťok. V každom prípade však bolo zbytočným rizikom naplánovať cestu do Bratislavy bez väčšej časovej rezervy, aj keď to podľa Zemanovho hovorcu vyplývalo z dohody so slovenskou stranou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies