Zemanov hovorca: Halík by mal prestať počúvať hlasy z pekla

NETKY.SK • 16 Január 2017, 17:39 • 2 min
Zemanov hovorca: Halík by mal prestať počúvať hlasy z pekla

PRAHA - Hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček reagoval dnes na kritiku teológa a katolíckeho kňaza Tomáša Halíka, že prezident Miloš Zeman si pozvaním pápeža Františka do ČR robí predvolebnú kampaň, pomerne tvrdo. Podľa hovorcu prezidenta by mal Halík prestať počúvať hlasy z pekla.

slovakia

left justify in out

"Páter Halík by už naozaj mal prestať počúvať hlasy z pekla," reagoval na Halíkove slová pre spravodajský server Novinky.cz Ovčáček.

Halík predtým uviedol, že pápež by nemal prijať pozvanie českého prezidenta na uctenie pamiatky Lidíc. Podľa neho totiž nejde o uctenie pamiatky vypálenej obce Lidice, ktorú v roku 1942 počas druhej svetovej vojny vypálili nemeckí nacisti, ale iba o predvolebnú kampaň.

Halík tiež upozornil na morálny nesúlad medzi pápežom a českou hlavou Štátu. Zatiaľ čo pápež František má podľa neho solidárny postoj k obetiam súčasných vojen, prezident Zeman k nim údajne zaujíma populistický postoj.

Zeman poslal pozývací list pápežovi Františkovi 10. januára. Chcel si s ním spoločne uctiť pamiatku vypálených Lidíc. Tento rok to bude 75 rokov od tragickej udalosti, doplnili Novinky.cz.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona