Zemanom omilostený muž uskutočnil za tri roky 38 podvodov

NETKY.SK • 16 Február 2016, 09:40 • 2 min
Zemanom omilostený muž uskutočnil za tri roky 38 podvodov

PRAHA - Prvým človekom, ktorému český prezident Miloš Zeman udelil svoju prvú milosť, je podľa informácií českého denníka Právo 34-ročný podnikateľ P.M. z Plzne. Muž bol odsúdený na tri roky väzenia za celkovo 38 činov podvodu, trpí roztrúsenou sklerózou a v čase udelenia milosti mal výkon trestu prerušený zo zdravotných dôvodov.

slovakia

left justify in out

Muž, narodený v roku 1981, podnikal v meste Pacov okrese Pelhřimov a v Plzni, cituje zistenia Práva server Novinky.cz. V rokoch 2008-10 vylákal v celkovo 38 prípadoch od rôznych osôb či firiem peniaze, služby alebo tovar od niekoľko tisíc do niekoľko stotisíc korún. Na tri roky odňatia slobody ho odsúdili v roku 2012.

 

Muž sa k týmto činom nikdy nepriznal. Pred súdom argumentoval s tým, že svojich obchodných partnerov nechcel nikdy podviesť. Podľa súdu však konal s vedomým úmyslom svojich podnikateľov okradnúť. V niekoľkých prípadoch si nechal vopred zaplatiť stavebné služby či materiál, ktoré nikdy nedodal.

 

Žiadosť o milosť podal podľa Práva obhajca Pavel Remeš. Situácia klienta je podľa neho natoľko vážna, že výkon trestu v jeho prípade stráca akýkoľvek účel. "Trpí nevyliečiteľnou chorobou, ktorá jeho život neodvratne skráti," uviedol Remeš.

 

To, že prezident Zeman jeho žiadosti vyhovie, údajne sám nečakal. Rozhodnutie ho prekvapilo a považuje ho za výraz ľudskosti.

 

Prezident svoje rozhodnutie bližšie nekomentoval. "Som rád, že milosť, ktorými sa má šetriť ako so šafranom, som mohol, aspoň po troch rokoch, v jednom prípade udeliť," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies