Zeman: Vyslaniu Klausovej na Slovensko už nič nebráni

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 11:05 • 2 min
Zeman: Vyslaniu Klausovej na Slovensko už nič nebráni

PRAHA - Livia Klausová má podľa českého prezidenta Miloša Zemana zelenú na post veľvyslankyne Česka na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Nič tomu nebráni. Myslím, že so súčasným ministrom zahraničných vecí bude lepšia dohoda než s pánom Schwarzenbergom," povedal denníku Právo Zeman, čím narážal na svoj zásadný spor s bývalým šéfom diplomacie. Informoval o tom dnes český spravodajský server Novinky.cz. Zeman takisto presadzuje ako veľvyslanca v Moskve europoslanca za KSČM Vladimíra Remka. Premiér Jiří Rusnok ani minister zahraničných vecí Jan Kohout sa obom menám nebránia.

 

Kohout už aj začal napĺňať svoje slová o personálnych zmenách v pražskom Černínskom paláci, sídle ministerstva zahraničných vecí. V utorok odvolal generálneho sekretára rezortu Jaromíra Plíška a šéfku kabinetu ministra Kateřinu Weissovú. Vedením kabinetu bol dočasne poverený prvý námestník ministra Jiří Schneider, miesto generálneho sekretára je zatiaľ voľné.

Weissová sa snažila získať post veľvyslankyne v Londýne. Plíšek sa mal stať veľvyslancom na Slovensku. Na postoch námestníkov zatiaľ zostávajú Schneider, exposlanec ODS Tomáš Dub a diplomatka Veronika Kuchyňová Šmigolová, ktorú Schwarzenberg ako minister v demisii vymenoval do funkcie námestníčky 1. júla. Jej osud je podľa informácií Práva tiež nahnutý. S nástupom Kohouta sa takisto odblokovali rokovania s Hradom o ďalších veľvyslancoch, uviedli Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona