Zeman vymenuje novú vládu 29. januára

NETKY.SK • 23 Január 2014, 13:49 • 2 min
Zeman vymenuje novú vládu 29. januára

PRAHA - Prezident ČR Miloš Zeman vymenuje vládu Bohuslava Sobotku na budúcu stredu 29. januára o 14.00 h na Pražskom hrade. Stane sa tak 95 dní od volieb. Dnes o tom informoval tlačový odbor prezidenta a citoval ho spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Prezident mal k niektorým navrhovaným členom vlády výhrady, zatiaľ však vyslovene neuviedol, že niektorého z nich nevymenuje. Zeman dnes pokračuje v schôdzkach s kandidátmi na ministrov. Zišiel sa už napríklad s uchádzačom na post ministra priemyslu a obchodu Janom Mládkom (ČSSD), ktorému vyčítal, že nedostal bezpečnostnú previerku. Zemana dnes čaká ešte ďalších šesť kandidátov.

V stredu sa hlava štátu stretla so siedmimi ministerskými kandidátmi vrátane šéfa hnutia ANO Andreja Babiša a člena hnutia Martina Stropnického. Ten sa má stať ministrom obrany a výsledok jeho stretnutia so Zemanom sa očakával s napätím - Zeman však podľa jeho slov povedal, že ho do vlády vymenuje.

Nová česká koaličná vláda, ktorú budú tvoriť tri politické subjekty - ČSSD, hnutie ANO a strana KDU-ČSL -, vzišla z rokovaní po októbrových predčasných voľbách do Poslaneckej snemovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona