Zeman vymenoval nového premiéra: Je ním Jiří Rusnok!

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 15:26 • 2 min
Zeman vymenoval nového premiéra: Je ním Jiří Rusnok!

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman vymenoval dnes za premiéra budúcej vlády odborníkov Jiřího Rusnoka, bývalého ministra financií v jeho vláde a šéfa rezortu priemyslu a obchodu v neskoršej vláde Vladimíra Špidlu. Renomovaný ekonóm následne zložil na Pražskom hrade ústavou predpísaný sľub.

slovakia

left justify in out

Najvyšší český predstaviteľ považuje práve vytvorenie takéhoto kabinetu za najlepšie riešenie súčasnej vnútropolitickej krízy po odstúpení premiéra Petra Nečasa a jeho vlády v súvislosti s kauzou okolo bývalej šéfky kabinetu predsedu vlády ČR Jany Nagyovej. Vyplýva to z jeho opakovaných vyjadrení, ktoré potvrdil dnes i v praxi.

Zeman poďakoval Rusnokovi za pripravenosť prijať túto ponuku v neľahkej situácii a zdôraznil, že je presvedčený o jeho schopnosti zvládnuť náročné úlohy, vrátane prípravy budúcoročného štátneho rozpočtu. Jiří Rusnok poďakoval za dôveru a prisľúbil, že urobí maximum pre naplnenie očakávaní.

Na Zemanovom názore nezmenila nič, ako to deklaroval už pred dnešným slávnostným aktom, ani skutočnosť, že vytvorenie novej koaličnej vlády na doterajšom pôdoryse ODS-TOP 09-LIDEM s Miroslavou Němcovou ako nástupkyňou Petra Nečasa má už podporu potrebných 101 členov Poslaneckej snemovne.

Žiadna politická strana doteraz Zemanovo riešenie krízy nepodporila. Koaličné ako aj opozičné strany preferujú iné riešenia, v krajnom prípade rozpustenie Poslaneckej snemovne a vypísanie predčasných volieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies