Zeman už môže hýbať kolenom, dali mu menšiu ortézu

NETKY.SK • 25 November 2013, 14:23 • 2 min
Zeman už môže hýbať kolenom, dali mu menšiu ortézu

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman ešte potrebuje francúzske barly, ale cez víkend už prvýkrát mohol skúšať ohýbať zranené koleno. Lekári mu minulý piatok vymenili ortézu a dali menšiu. Teraz už nemá zafixovanú celú nohu, iba koleno. Takéto zlepšenie uňho nastalo necelý mesiac po úraze, informoval dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Zdravotný stav prezidenta je veľmi dobrý, koleno sa zdá zahojené, ale určite bude naďalej pod lekárskym dohľadom, uviedol šéf lekárskeho konzília a minister zdravotníctva v demisii Martin Holcát. Kým do piatka Zemanovu pravú nohu takmer celú pokrývala ortéza, kvôli ktorej nemohol kolenom hýbať, teraz má už kratšiu ortézu a tá mu pohyb kĺbu umožňuje.

Prezident ešte chodí pomocou francúzskych bariel a zvláda chôdzu do schodov či prechádzku v zámockej záhrade v Lánoch. Holcát však zdôraznil, že prezidentovi neodporučili dlhšie zahraničné cesty do konca roka. Hovorkyňa prezidenta Hana Burianová internetovému vydaniu denníka Mladá fronta DNES uviedla, že presun z Lánov na Pražský hrad je plánovaný niekedy na december. 

Podľa Holcáta budú lekári chodiť k Zemanovi čoraz menej a viac ich nahradia fyzioterapeuti. Zemana rehabilitujú pracovníci z tímu odborníka Pavla Kolářa. Ten má zázemie v pražskej štvrti Chodov v areáli sídla spoločnosti Agrofert Andreja Babiša. Tam však prezident dochádzať nebude.

Zeman si meniskus v kolene poranil v noci na 30. októbra. Po úraze musel byť určitý čas aj na invalidnom vozíku, pripomenul iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies