Zeman tvrdo skritizoval poslancov za solárne šialenstvo

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 16:30 • 2 min
Zeman tvrdo skritizoval poslancov za solárne šialenstvo

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman dnes pri návšteve Poslaneckej snemovne skritizoval poslancov za "solárne šialenstvo" a označil ho za najväčší tunel v ekonomických dejinách ČR.

slovakia

left justify in out

Takzvaní solárni baróni podľa neho pripravili Českú republiku približne o 200 miliárd korún. Kvôli tomu chce Zeman zriadiť špeciálny tím, ktorý by sa podobnými záležitosťami zaoberal. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

"Sme svedkami pokračujúceho rozkrádania českej spoločnosti," vyhlásil prezident v dolnej komore parlamentu. Skritizoval poslancov kvôli tomu, že "nezmyselnou dotačnou politikou" pripúšťajú znižovanie konkurencieschopnosti.

Kvôli tomu sa v minulých dňoch a týždňoch stretol napríklad so šéfom českej tajnej služby BIS, s najvyšším štátnym zástupcom, so šéfkou ERÚ (Energetického regulačného úradu) či s ministrom vnútra - mali by vytvoriť tím, ktorý sa bude zaoberať "týmto najväčším tunelom v českých ekonomických dejinách". Zeman poznamenal, že parlamentné komisie zatiaľ nikdy nič nevyšetrili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies