Zeman telefonoval s Trumpom, obaja sa pozvali na návštevy

NETKY.SK • 6 December 2016, 17:16 • 2 min
Zeman telefonoval s Trumpom, obaja sa pozvali na návštevy

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman dnes telefonicky hovoril s novozvoleným najvyšším predstaviteľom USA Donaldom Trumpom a pozval ho na návštevu Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Budúci americký prezident, ktorý sa ujme funkcie v januári 2017, pozvanie prijal. Informovali o tom české elektronické médiá s odvolaním sa na Zemanovho hovorcu Jiřího Ovčáčka.

 

Trump podľa rovnakého zdroja v telefonáte ocenil, že práve Zeman bol jediným európskym prezidentom, ktorý ho pred voľbami verejne podporil. Súčasne najvyššieho českého predstaviteľa pozval na návštevu Bieleho domu.

 

"Obaja predstavitelia sa zhodli na tom, že ideálna príležitosť bude na sklonku apríla budúceho roka, keď má prezident ČR v USA prevziať ocenenie významných židovských organizácií, ktoré už vlani ocenili Donalda Trumpa," citoval server Novinky.cz hovorcu Pražského hradu.

 

Predmetom rozhovoru oboch štátnikov bola aj bilaterálna spolupráca a boj proti islamskému terorizmu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona