Zeman: Som prezidentom dolných desať miliónov

NETKY.SK • 21 August 2013, 07:31 • 2 min
Zeman: Som prezidentom dolných desať miliónov

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman sa dnes počas pokračujúcej diskusie v Poslaneckej snemovni pred hlasovaním o jej rozpustení označil na jednej zo sociálnych sietí za "prezidenta dolných desiatich miliónov".

slovakia

left justify in out

Zdôvodnil tým, že sa teší, ako sa po rozpustení snemovne podarí v ľavicovom senáte zabrániť  zrušeniu platenia dane z dividend, ktoré sa, ako pripomenul, príležitostne označuje ako posledný Kalouskov tunel. Dolných desať miliónov totiž podľa jeho slov na facebookovom profile dividendy väčšinou nepoberá, informoval internetový server Novinky.cz. Sociálni demokrati z ČSSD deklarovali už voči vláde premiéra Jiřího Rusnoka zámer presadiť zachovanie platenia dane z dividend. Chcú to dosiahnuť v Senáte prostredníctvom zákonného opatrenia vlády. ČSSD v tejto súvislosti varovala pred rádovo miliardovým výpadkom pre štátny rozpočet. Minister financií ČR v demisii Jan Fischer už dal najavo, že je pripravený predmetný návrh predložiť do hornej komory parlamentu, Rusnok sa k tomu zatiaľ nevyjadril.

Ak Senát aj zabráni zrušeniu platenia dividend s platnosťou od januára 2014, jeho krok bude musieť po predčasných voľbách potvrdiť novovzniknutá Poslanecká snemovňa. Práve Miloš Zeman minulý týždeň pre denník Haló noviny, spájaný s komunistickou stranou, prezradil, že by sa predčasné voľby mohli v prípade dnešného rozpustenia snemovne konať v dňoch 25. a 26. októbra. Prezident formálne rozpustí snemovňu prijatím jej dnešného odporúčania, ktoré podporilo 140 zo 147 prítomných zákonodarcov. Poslanci Občianskej demokratickej strany (ODS) opustili rokovaciu sieň pred hlasovaním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona