Zeman skritizoval EÚ pre postoj ku Krymu. "Únii chýba silný vodca," tvrdí

NETKY.SK • 17 November 2017, 10:35 • 2 min
Zeman skritizoval EÚ pre postoj ku Krymu. "Únii chýba silný vodca," tvrdí

V otázke pripojenia Krymu k Rusku uplatňuje Európska únia dvojaký meter, čo je chyba. V rozhovore pre ruskú tlačovú agentúru TASS to vyhlásil český prezident Miloš Zeman. V pondelok odlieta na päťdňovú oficiálnu návštevu Ruska, kde sa stretne s najvyššími predstaviteľmi krajiny - prezidentom Vladimírom Putinom a premiérom Dmitrijom Medvedevom. Ruskej agentúre tiež povedal, že Európskej únii chýba silný vodca.

slovakia

left justify in out

"Na jednej strane je tu Kosovo, kde existovala záruka (autonómie v rámci Srbska) zo strany OSN. Na druhej strane je Krym, kde prebehlo referendum. Je to politika dvojakého metra, a to je zle," povedal Zeman.

 

Podľa informácií ČTK sa prezident označil za jediného politika, ktorý v tomto zmysle hovorí otvorene, píšu ParlamentniListy.cz. To však podľa neho neznamená, že rovnako nerozmýšľajú aj iní politici. "Len nemajú dosť odvahy, aby sa vyslovili verejne," myslí si Zeman.

 

V rozhovore sa tiež vyjadril za rozšírenie spolupráce s Ruskom v boji s terorizmom. "Nikto nespojuje viac ako spoločný nepriateľ. A Rusko má v tejto otázke historickú skúsenosť. Prečo by sme sa s ním nemali spojiť v boli proti islamskému extrémizmu?" citovala prezidenta agentúra.

 

Európska únia postráda podľa Zemana silné vedenie. "Spojené štáty majú silného vodcu, platí to aj o Rusku alebo Číne. Povedzte mi, kto je silným vodcom Európskej únie? Nikto taký, bohužiaľ, nie je," povedal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies