Zeman sa údajne dostáva formy. Už má rozdávať príkazy a úlohy

NETKY.SK • 2 November 2021, 06:31 • 2 min
Zeman sa údajne dostáva formy. Už má rozdávať príkazy a úlohy

PRAHA - Kancelária Miloša Zemana verí, že Senát napokon nebude rokovať o prípadnom odobratí prezidentových právomocí.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman sa už cíti lepšie a "rozdáva príkazy a úlohy". Uviedol to v pondelok český Deník N odvolávajúc sa na vyjadrenia nemenovaných zdrojov zo Zemanovho blízkeho okolia. Prezident podľa ich slov začal v posledných dňoch rozdávať jasné a konkrétne príkazy a úlohy.

 

Zemanovi sa polepšilo

Prezidentovi spolupracovníci preto dúfajú, že Senát napokon nebude rokovať o prípadnom odobratí prezidentových právomocíPražská Ústredná vojenská nemocnica odmietla zlepšenie stavu prezidenta potvrdiť. Priblížila však, že zvažuje jeho presun z jednotky intenzívnej starostlivosti na bežnú nemocničnú izbu.

 

Zemanova kancelária v pondelok zverejnila prezidentov program počas uplynulého týždňa. Okrem liečby a oddychu sa podľa jej správy venoval aj stretnutiam so svojou rodinou a spolupracovníkmi.

 

img

 

V nemocnici prijal aj vedúceho svojej kancelárie Vratislava Mynářa, riaditeľa svojho sekretariátu Jaroslava Hlinovského či svojho právneho zástupcu. Tých pritom počas minulého týždňa začala vyšetrovať polícia. Okrem toho, že nemali Zemanovi poskytnúť prvú pomoc, mali si privlastniť jeho právomoci a zneužiť jeho podpis.

 

Súvisiaci článok: Najbližší spolupracovníci Zemana majú poriadny problém! Vyšetruje ich protimafiánsky útvar 

 

Kľúč od Korunnej komory

Kancelária zároveň informovala, že prezidentovi doručujú jeho spolupracovníci monitoring médií a odkazy od hláv štátov ďalších krajín a občanov. Žiadne ďalšie informácie o Zemanovom aktuálnom zdravotnom stave kancelária nezverejnila.

 

Hrad však v správe informoval, kde sa počas Zemanovej hospitalizácie nachádza jeden z kľúčov od Korunnej komory na Pražskom hrade, v ktorej sú uložené české korunovačné klenoty, vrátane Svätováclavskej koruny.

 

img

 

Zemanov kľúč je podľa správy "uschovaný v zapečatenej schránke v tajnom archíve Kancelárie prezidenta republiky" a môže byť vydaný len samotnému prezidentovi podľa jeho pokynov. Rovnakým spôsobom je podľa Hradu uložená aj prezidentova "podpisová pečiatka".

 

Mohlo by vás zaujímať: Zeman je o krok bližšie k strate úradu. Ústavná komisia chce aktivovať článok 66

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies