Zeman sa postavil proti terorizmu: Požaduje deportáciu odmietnutých žiadateľov o azyl

NETKY.SK • 1 August 2016, 06:41 • 2 min
Zeman sa postavil proti terorizmu: Požaduje deportáciu odmietnutých žiadateľov o azyl

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman žiada kvôli hrozbe terorizmu rýchle deportácie odmietnutých žiadateľov o azyl.

slovakia

left justify in out

Odsudzovať útoky je lacné, jediné riešenie je zbaviť sa príčin, tvrdí prezident. Českí občania by sa podľa Zemana mali tiež ozbrojovať, aby mohli v núdzovej situácii zbraň použiť.

 

Informoval o tom Český rozhlas (ČRo) s odvolaním sa na nedeľňajšie vyjadrenia Zemana pre internetovú televíziu Blesk.

 

Prezident sa tiež vyslovil za aktívnu ochranu hraníc, pri veľkej migračnej vlne by sa "nebránil ani plotu". Pražský hrad ako možný cieľ útoku teroristov dostane podľa Zemana na bezpečnostné opatrenia od ministerstva obrany 100 miliónov Kč. "Nebudem hovoriť o tom, na aké opatrenia tieto prostriedky pôjdu, aby som teroristom neuľahčoval prácu," uviedol Zeman.

 

Zeman ďalej povedal, že je potrebné počítať s tým, že vo vysokom počte prichádzajúcich utečencov je určité percento džihádistov. "Riešenie vidím v deportácii všetkých tých, ktorí nezískajú v príslušnej krajine azyl. Tých, ako je známe, je väčšina," vyhlásil. Chce tiež deportovať "fanatických imámov, ktorí v mešitách rozosievajú nenávisť".

 

Odsudzovať spätne teroristické útoky, keď k nim dôjde, je podľa Zemana lacné a povrchné. "Jediné riešenie je zbaviť sa príčin; touto príčinou sú, bohužiaľ, ilegálni migranti," uviedol. Migráciu Zeman označil za organizovanú inváziu a dodal, že utečenci nemajú v Európe záujem hľadať prácu, ale ide im o sociálne dávky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona