Zeman sa pochválil: Málokto mi veril, že Rusnok je jedinou cestou k voľbám v ČR

NETKY.SK • 8 August 2013, 14:25 • 2 min
Zeman sa pochválil: Málokto mi veril, že Rusnok je jedinou cestou k voľbám v ČR

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman sa dnes stručne vyjadril k tomu, že v Poslaneckej snemovni vznikla po odmietnutí vlády Jiřího Rusnoka a po rozpade stojednotkovej koalície dohoda na predčasných voľbách. Prezident poznamenal, že mu málokto veril, keď povedal, že vláda odborníkov je jedinou cestou k voľbám.

slovakia

left justify in out

"Jediná cesta, ako vyvolať v Českej republike predčasné voľby, je práve vymenovanie vlády odborníkov... týmto mojim slovám z 25. júna vtedy málokto veril," napísal Zeman na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

Prezident v júnových Hovoroch z Lánov v Českom rozhlase pripustil variant, že by kabinet zložený z odborníkov vládol len do predčasných volieb. "Aj tá vláda úradníkov či odborníkov tu môže byť ako náhrada vlády v demisii súčasnej koalície len do predčasných volieb. Táto kombinácia sa vôbec nedá vylúčiť," povedal Zeman v rozhlase.

Na druhej strane sa však Zeman v tom čase netajil, že by bol rád, keby Rusnok vládol až do riadnych volieb na jar 2014. "Samozrejme, že by som si to želal, pretože snemovňa je rozpoltená približne pol na pol. Krehká stojednotková väčšina (strán ODS, TOP 09, LIDEM) sa môže kedykoľvek zrútiť. A o približnej vyváženosti Poslaneckej snemovne svedčí aj to, že dvaja poslanci sú už vo väzení - z toho jeden ľavicový a druhý pravicový," povedal Zeman v júli českému denníku Právo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona