Zeman sa na Pražskom hrade stretol s marockým kráľom Muhammadom VI.

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 08:06 • 2 min
Zeman sa na Pražskom hrade stretol s marockým kráľom Muhammadom VI.

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman sa dnes na Pražskom hrade stretol s marockým kráľom Muhammadom VI., ktorý je v Česku na súkromnej návšteve. Súkromné bolo aj stretnutie so Zemanom, uviedol hovorca Hradu Jiří Ovčáček, ktorého citoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Hoci Hrad nechcel zverejniť témy ich rozhovorov, podľa Ovčáčka by medzi nimi mohli byť otázky týkajúce sa migrácie a terorizmu. O pozvaní marockého kráľa na návštevu Česka hovoril Zeman už v lete 2014. Príchod Muhammada VI. predpokladal riaditeľ zahraničného odboru Pražského hradu vlani, návšteva sa však neuskutočnila.

 

Zeman svojmu marockému hosťovi pripravil prekvapenie v podobe prehliadky automobilových veteránov československej výroby priamo na nádvorí Pražského hradu, uviedol neskôr Ovčáček na sociálnej sieti Twitter. Na stretnutí sa zúčastnil aj český vicepremiér a minister financií Andrej Babiš.

 

Muhammad VI. pricestoval do Česka v piatok 18. marca a ubytoval sa v pražskom hoteli Four Seasons, pričom by v krajine mal zostať do stredy 23. marca. Hlavný cieľ kráľovej cesty je podľa českých médií tajný.

 

Muhammad VI. zasadol na marocký trón v roku 1999 po smrti svojho otca kráľa Hasana II. Je v poradí 22. panovníkom dynastie alavitov, ktorá vládne v Maroku od polovice 17. storočia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies