Zeman sa chce na konferencii Dialóg civilizácií stretnúť s Ficom a Orbánom

NETKY.SK • 10 August 2016, 08:23 • 2 min
Zeman sa chce na konferencii Dialóg civilizácií stretnúť s Ficom a Orbánom

PRAHA/BRATISLAVA - Český prezident Miloš Zeman sa v septembri po dvoch rokoch opäť zúčastní na konferencii Dialóg civilizácií, ktorá sa bude konať na gréckom ostrove Rodos. Chce sa tam stretnúť so slovenským premiérom Robertom Ficom a maďarským predsedom vlády Viktorom Orbánom, informovali v utorok (9. 8.) české médiá.

slovakia

left justify in out

Zemanovu účasť pre spravodajský webový portál iDNES.cz potvrdil hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček.

 

"Zásadné pre aktuálne rozhodnutie, ku ktorému došlo v uplynulých dňoch, boli nové informácie o možnej účasti slovenského a maďarského premiéra. Návšteva konferencie časovo nadviaže na účasť na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku, kde pán prezident vystúpi s prejavom," uviedol Ovčáček vo vyhlásení.

 

"Konferenciu Dialóg civilizácií chce pán prezident využiť na zásadné rozhovory s partnermi z Vyšehradskej štvorky. Ide o veľmi dôležitú aktivitu v situácii, keď Vyšehradská štvorka čelí obnovenému tlaku Bruselu na prijímanie moslimských migrantov," povedal pre domáce médiá prezidentov hovorca.

 

Akciu organizuje ruský podnikateľ Vladimir Jakunin, ktorý úzko spolupracuje s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Tento rok od 30. septembra do 1. októbra sa bude konať už 14. ročník tohto podujatia. Zeman by mal vystúpiť v úlohe hlavného rečníka, zdôrazňuje portál denníka Mladá fronta DNES.

 

Na konferencii Dialóg civilizácií bol Zeman už niekoľkokrát. Ako prezident tam zavítal naposledy v roku 2014. Vlani český prezident svoju návštevu odložil pre náročný program zahraničných návštev.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies