Zeman: Robertovi Ficovi zablahoželám k jeho odvahe ohľadom utečencov

NETKY.SK • 24 September 2015, 15:22 • 2 min
Zeman: Robertovi Ficovi zablahoželám k jeho odvahe ohľadom utečencov

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman oceňuje postoj slovenského premiéra Roberta Fica, ktorý povedal, že nebude rešpektovať rozhodnutie ministrov vnútra EÚ ohľadom prerozdelenia 120.000 utečencov podľa povinných kvót. Zeman chce Ficovi osobne poďakovať, uviedol hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček, ktorého dnes citoval spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Pán prezident osobne ocení odvahu slovenského premiéra Roberta Fica," napísal Ovčáček na svojom facebookovom profile. "Zajtra zdvihnem telefón, Robertovi zavolám a budem mu blahoželať k jeho odvahe," citoval Zemana jeho hovorca.

 

Fico po utorkovom rokovaní, keď ministri vnútra EÚ prehlasovali Česko, Slovensko, Maďarsko a Rumunsko, uviedol, že radšej vstúpi do infringementu, než aby rešpektoval diktát. Nevylúčil ani súdny spor s Bruselom.

 

Český premiér Bohuslav Sobotka v stredu prípadný súdny spor s EÚ odmietol. Podľa vlastných slov nechce žalobami stupňovať napätie v Európe, píšu Novinky.cz.

 

K napadnutiu rozhodnutia vyzvala dnes českú vládu strana ODS. "Vláda by sa mala pripojiť k slovenskej vláde a rozhodnutia rady právne napadnúť," povedal podpredseda ODS Jan Zahradil. Hlasovanie kvalifikovanou väčšinou v takejto dôležitej otázke sa nemôže podľa Zahradila použiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona