Zeman prijme na Pražskom hrade európskych panovníkov

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 13:06 • 2 min
Zeman prijme na Pražskom hrade európskych panovníkov

PRAHA - V rámci osláv 700. výročia narodenia českého kráľa Karola IV. prichádzajú dnes do Prahy traja európski panovníci, informuje spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Prezident Miloš Zeman sa pri tejto príležitosti dnes popoludní na Pražskom hrade stretne s luxemburským veľkovojvodom Henrichom I., lichtenštajnským dedičným princom Aloisom a monackým kniežaťom Albertom II.


V sobotu by sa mali všetci zúčastniť na slávnostnej bohoslužbe vo svätovítskej katedrále, ktorú bude slúžiť český kardinál Dominik Duka.


Pozvánky na pražské oslavy dostalo všetkých desať zástupcov európskych monarchií, väčšina z nich sa však ospravedlnila, píšu Novinky.cz. Britská kráľovná oslavuje 90. narodeniny a španielsky kráľ sa zaoberá vnútroštátnymi problémami.


Návštevy panovníkov komentoval na Twitteri predseda politickej strany TOP 09 Miroslav Kalousek. "Miloš Zeman pozval všetkých európskych monarchov. Keby neprišli príbuzní Karla Schwarzenberga, tak by neprišiel nikto," napísal.


Hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček na to zareagoval slovami, že Kalousek panovníckym rodom nerozumie.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona