Zeman: Priame spojenie Praha-Šanghaj zatiaľ nebude

NETKY.SK • 27 Október 2014, 10:30 • 2 min
Zeman: Priame spojenie Praha-Šanghaj zatiaľ nebude

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman v nedeľu vyhlásil, že bude od EÚ žiadať zjednodušenie cestovania pre čínskych občanov s cieľom úplne zrušiť v súčasnosti platné víza.

slovakia

left justify in out

Český líder sa tak vyjadril počas prejavu na podnikateľskom fóre v Pekingu. Zeman v rámci štvordňovej návštevy Číny plánoval uzavrieť dohodu o priamom leteckom spojení medzi Prahou a Šanghajom. To sa nakoniec nestalo pre technické problémy, čo nástupca Zeman označil "iba za byrokraciu", keďže obe strany podľa neho s vecou súhlasia. Dohodu by podľa jeho slov mal budúci rok dotiahnuť premiér Bohuslav Sobotka. Čechom sa však nakoniec podarilo dohodnúť otvorenie pobočky Bank of China v roku 2015.

 

Zeman do Číny zavítal pri príležitosti októbrového 65. výročia nadviazania česko-čínských diplomatických stykov. Počas záverečného dňa návštevy sa stretne aj so svojim čínskym náprotivkom Siom Ťin-pchingom, píše portál českého denníka Mladá fronta Dnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies