Zeman prerušil odpočinok a vyšiel si s ochrankou na nákup a na poštu

NETKY.SK • 17 Február 2013, 17:17 • 2 min
Zeman prerušil odpočinok a vyšiel si s ochrankou na nákup a na poštu

Novozvolený český prezident Miloš Zeman sa dnes po prvý raz od nedeľňajšieho návratu z Prahy na Vysočinu objavil na verejnosti. Informáciu priniesol internetový server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja sa politik popoludní v čiernom automobile v sprievode ochranky vydal z chalupy na poštu a nakúpiť. Ani daždivé neprívetivé počasie nezabránilo budúcej hlave štátu, aby s úsmevom na perách pristupovala i k novinárom, názormi na ktorých sa expremiér ani v nedávnej minulosti netajil.

"Určite vás zaujíma, čo som robil. Tak vám oznamujem, že som umyl riad. Teraz idem nakúpiť a potom na poštu," cituje server Zemanove slová. V miestnych potravinách potom budúci prezident nakúpil chlieb, mlieko, pomaranče, hrušky a zubnú pastu, všetko si odniesol v prútenom koši.

Na pošte sa Miloš Zeman porozprával s úradníčkou, ktorej sa okrem iného zveril s informáciou, že je po operácii sivého zákalu. Na otázku, či sa cíti unavený, odpovedal slovami: "Vy by ste nebola unavená? Ale teraz, ako vidíte som šťastný a odpočinutý. Inak, ako som avizoval, budem teraz spať, spať a spať, aby som si odpočinul. Od štvrtka popoludnia ma potom čaká práca," dodal s úsmevom.

Zemana pritom ešte predpoludním nebolo možné zastihnúť, o čom sa presvedčili viacerí potenciálni návštevníci.
Medzi tými, ktorí zamierili predpoludním k Zemanovmu domu, bola aj štvorica mužov zo Slovenska. "Mali sme v Žďári nad Sázavou nejakú prácu, tak sme sa prišli pozrieť. Rád by som stretol prezidenta zoči-voči, ale priveľmi neverím, že by sa mi to splnilo," cituje slová jedného z nich iDNES.cz.

Viktor Rob z Rožňavy by sa vraj Zemana bol rád spýtal na vzťahy medzi Čechmi a Slovákmi, ktoré sa, ako sa mu zdá, nejako vytrácajú. "Myslím, že by ich mal utužovať. Inak Zemanovi som fandil. Je to Čech a Čech má byť prezident," cituje server slovenského návštevníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona