Zeman pozval Kisku na návštevu Českej republiky

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 18:59 • 2 min
Zeman pozval Kisku na návštevu Českej republiky

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman zablahoželal Andrejovi Kiskovi k víťazstvu v slovenských prezidentských voľbách a pozval ho na návštevu Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz. 
     

Pred sobotňajším druhým kolom prezidentských volieb na Slovensku Zeman otvorene podporil Kiskovho súpera Roberta Fica. Po skončení volieb však vyjadril rešpekt k výsledku hlasovania, ktorý podľa neho potvrdil silu a kvalitu slovenskej demokracie. 
     

Miloš Zeman už v nedeľu vyjadril nádej, že Kiska ako budúci prezident SR "napomôže ďalšiemu pokračovaniu a rozvoju súčasných vynikajúcich česko-slovenských vzťahov". Kiskovi následne poslal blahoprajný telegram. 
     

Po prvom kole volieb v SR Zeman komentoval Kiskov úspech tvrdením, že "niektorých voličov priťahujú miliardári," lebo sa – podobne ako v prípade Andreja Babiša v Česku – domnievajú, že kto bol úspešný v podnikaní, bude úspešný aj v politike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies