Zeman poslal Trumpovi blahoprajný list s množstvom chýb

NETKY.SK • 15 November 2016, 06:35 • 2 min
Zeman poslal Trumpovi blahoprajný list s množstvom chýb

BRUSEL - Šéf českej diplomacie Lubomír Zaorálek na dnešnom zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci v Bruseli priznal, že nepozná obsah blahoprajného listu, ktorý poslal prezident Českej republiky Miloš Zeman víťazovi amerických prezidentských volieb Donaldovi Trumpovi. Českými sociálnymi médiami sa šíri kópia tohto listu s mnohými gramatickými chybami.

slovakia

left justify in out

Zaorálek pri tejto príležitosti pripomenul, že to bol prezident Zeman, kto v priamom prenose z Pražského hradu skritizoval premiéra Bohuslava Sobotku za to, že pri vymenovaní vlády mal na dvoch stranách šesť chýb.

 

"O tom neviem nič," uviedol Zaorálek ohľadne Zemanovho listu pre Trumpa. "Viem, že sme to schytali u pána prezidenta, keď sme nastupovali ako vláda, a my sme sa z toho poučili. Ak to teraz ušlo pánovi prezidentovi, tak mu to poviem, až sa s ním stretnem," prisľúbil Zaorálek.

 

Minister zahraničných vecí ČR dodal, že ak k takýmto chybám došlo, je to otázka profesionality prezidentovho okolia. Takéto záležitosti by si mal podľa neho prezident ustrážiť a blahoželania by mali byť napísané bezchybne.

 

Blahoprajný list pre Donalda Trumpa zverejnil na svojom účte na Twitteri hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček (https://twitter.com/PREZIDENTmluvci/status/796342814611275776). Opravený list aj s vyznačenými chybami na Facebooku zverejnila firma Překlady Zasadil (https://www.facebook.com/preklady.zasadil/).

 

Na otázku, ako vníma skutočnosť, že Ivana Trumpová, bývalá manželka novozvoleného amerického prezidenta, sa chce stať veľvyslankyňou USA v Českej republike, Zaorálek odvetil, že mu neprináleží hodnotiť rozhodovanie budúcej administratívy USA.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies