Zeman porušil tradíciu: Novoročný prejav predniesol na Vianoce

NETKY.SK • 27 December 2013, 06:35 • 2 min
Zeman porušil tradíciu: Novoročný prejav predniesol na Vianoce

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman vo štvrtok predniesol svoj prvý prejav k národu od zvolenia do funkcie.

slovakia

left justify in out

Netradične si pritom vybral dátum 26. december pripadajúci na Druhý sviatok vianočný. Jeho predchodcovia Václav Klaus aj Václav Havel pritom preferovali takzvaný novoročný prejav prednášaný tradične 1. januára. Vianočné prejavy spadajú skôr do tradície 1. ČSR, pričom Zeman chcel podľa vlastných slov nadviazať na "masarykovskú tradíciu" a porušiť tú "komunistickú".

Zeman vo svojom štvrťhodinovom prejave bilancoval necelých deväť mesiacov strávených vo funkcii. Podľa vlastných slov sa mu pritom podarilo splniť minimálne štyri sľuby z piatich, ktoré dal v predvolebnej kampani. Ide o nevyhlásenie amnestie a milostí, zlepšenie vzťahov s Európskou úniou, stabilizáciu Ústavného súdu, odovzdanie tretiny svojho platu na splácanie štátneho dlhu a zjednocovanie politickej scény. Práve plneniu tohto sľubu venoval vo svojom prejave najväčší priestor. Na záver občanom Českej republiky poprial "život naplnenými užitočnými skutkami, pretože len taký život prináša šťastie a radosť," cituje ho spravodajský portál iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies