Zeman podporil Jordánsko v boji proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 10 Február 2015, 15:58 • 2 min
Zeman podporil Jordánsko v boji proti Islamskému štátu

AMMÁN - Český prezident Miloš Zeman počas svojej návštevy Jordánska podporil dnes krajinu v boji proti tzv. Islamskému štátu (IS). Česko je podľa neho pripravené podieľať sa na spoločných operáciách proti extrémistom, informovali spravodajské internetové stránky Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"To, čo potrebujeme, je solidarita s Jordánskom, a to nielen slovná, ale aj skutočná. Konkrétna solidarita sa začína bojom proti základniam takzvaného Islamského štátu. Môžem vás uistiť, že Česká republika je pripravená podieľať sa na tejto aktivite," povedal Zeman počas návštevy Jordánska.

 

"S terorizmom sa nevyjednáva, s terorizmom sa bojuje. Nielen slovami, ale aj činmi. Česká republika plne podporuje váš boj s tzv. Islamským štátom," uviedol podľa Českej televízie prezident.

 

Jordánsko minulý týždeň zosilnilo útoky proti základniam IS po tom, ako táto teroristická organizácia zverejnila video s upálením zajatého jordánskeho pilota Muáza Kasásbu.

 

Predseda jordánskej vlády Abdalláh Ansúr na recepcii českého veľvyslanectva poznamenal, že boj proti IS nie je len bojom Jordánska a štátov Blízkeho východu, ale celosvetovou záležitosťou. Podotkol, že islam je rukojemníkom terorizmu a odmietol jednostranný pohľad na toto náboženstvo, píšu Novinky.cz.

 

Český prezident poznamenal, že po vojne by sa mala prehĺbiť ekonomická spolupráca, a Česko, ktoré do krajiny vyváža zbrane aj stroje, by sa mohlo podieľať na výstavbe prvej jordánskej jadrovej elektrárne. Obe krajiny zároveň pripravili dohodu o vzájomnej spolupráci v oblasti energetiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies