Zeman podpísal milosť pre Kajínka, Babiša odvolá v stredu

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 12:40 • 2 min
Zeman podpísal milosť pre Kajínka, Babiša odvolá v stredu

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman podpísal udelenie milosti pre dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka, odsúdeného na doživotie, ktoré pred časom avizoval. Oznámil to dnes hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček.

slovakia

left justify in out

Originál milosti teraz doručia ministerstvu spravodlivosti, ktoré má na starosti ďalší postup. Ministerstvo musí napríklad upovedomiť súd, v ktorého obvode sa väznica nachádza. Predseda tohto súdu potom okamžite oznámi udelenie milosti väzňovi.

 

Nasleduje štandardný, približne dvojhodinový proces prepúšťania - väzeň absolvuje pohovor so sociálnym pracovníkom a lekársku kontrolu a vyzdvihne si osobné veci zo skladu. Potom už môže vyjsť bránou na slobodu.

 

Českí novinári čakali už v piatok a sobotu pred bránou väznice v Rýnoviciach, čo je mestská časť severočeského Jablonca nad Nisou, na prepustenie Kajínka. Vedúci prezidentskej kancelárie Vratislav Mynář totiž informoval spravodajský televízie Nova, že mu má do zámku v Lánoch - údajne v ten deň - doručiť dokument, ktorý dostane Kajínka z väzenia. Nebolo však jasné, kedy prezident milosť podpíše.

 

Hovorca Hradu súčasne oznámil, že prezident Zeman v stredu popoludní odvolá ministra financií Andreja Babiša a za jeho nástupcu vymenuje Ivana Pilného.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies