Zeman: Podnikateľ je ten, kto podniká

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 17:29 • 2 min
Zeman: Podnikateľ je ten, kto podniká

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman sa dnes priklonil na stranu šéfa hnutia ANO Andreja Babiša, keď vyhlásil, že za podnikateľa možno pokladať len toho, kto podniká.

slovakia

left justify in out

Týmto argumentom sa aj samotný Babiš bránil voči výzve premiéra Bohuslava Sobotku, aby skoncoval s podnikaním a vyhol sa tak konfliktu záujmov, ktorý hrozí vzhľadom na Babišov post ministra financií.

Informoval o tom český spravodajský portál Novinky.cz.
      

"Pokladám za podnikateľa toho, kto podniká. Ak je niekto majiteľ, nie je nutne podnikateľ," povedal Zeman novinárom pri príchode do Top Hotela Praha, kde dnes prebiehal volebný zjazd Strany práv občanov - zemanovci. Zeman je jej čestným predsedom.
      

Premiér Sobotka v piatok nepriamo vyzval Babiša, aby si vybral, či bude naďalej podnikateľom, alebo politikom. "Z hľadiska čistoty by bolo najlepšie, keby pán Babiš svoje podnikateľské aktivity ukončil. Musí si dávať veľký pozor na to, aby sa nedostal do konfliktu záujmov, a je logické, že sa otázky na konflikt záujmov budú objavovať," vyhlásil Sobotka. Reagoval tak na kritiku, ktorá sa na hlavu ministra financií za ANO zniesla od europoslankyne Ingeborg Grässleovej. Tá vo štvrtok 27. marca v Prahe vyhlásila, že Európsky parlament sleduje konflikt záujmov v českej vláde s veľkou obavou. Babiš by sa podľa nej mal svojich podnikateľských aktivít vzdať. Minister financií Babiš sa však bránil tým, že odišiel z vedenia svojej spoločnosti Agrofert a nie je v žiadnom jej orgáne, hoci stále je jej majiteľom. Túto argumentáciu Zemana prijíma, napísal web Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies