Zeman: Po Českej republike sa potĺka človek podozrivý zo spolupráce s islamistami

NETKY.SK • 11 Január 2017, 12:29 • 2 min
Zeman: Po Českej republike sa potĺka človek podozrivý zo spolupráce s islamistami

PRAHA - Po Českej republike sa pohybuje muž, ktorého spravodajské služby podozrievajú zo spolupráce s islamskými teroristickými organizáciami. V rozhovore pre Český rozhlas to dnes povedal prezident Miloš Zeman.

slovakia

left justify in out

"Na našom území sa potĺka istý človek z Maghribu, nesmiem uviesť jeho meno, ktorý je dôvodne podozrivý zo spolupráce s teroristickými islamskými organizáciami," povedal Zeman. Muž podľa neho pochádza z Maroka, Tuniska, Alžírska alebo Líbye.

Zverejnenie informácie podľa českého prezidenta neohrozuje nikoho, okrem spomínaného muža. "Ja by som si dokonca želal, aby bol ohrozený," podotkol Zeman s tým, že o strategickú informáciu podľa neho nejde.

Do minulého týždňa platili po teroristickom útoku v Berlíne v celej ČR prísne bezpečnostné opatrenia. V metropole Praha ešte stále hliadkujú príslušníci polície s dlhými zbraňami a pokračuje stráženie takzvaných mäkkých cieľov.

"Nemám informáciu, že by to bolo kvôli konkrétnemu teroristovi," povedal Českému rozhlas upolicajný hovorca Jan Daněk.





 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona