Zeman: Pápež František prijal pozvanie na Velehrad

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 08:30 • 2 min
Zeman: Pápež František prijal pozvanie na Velehrad

PRAHA/VATIKÁN - Prezident ČR Miloš Zeman oznámil, že pápež František možno už v blízkej budúcnosti navštívi Českú republiku. Hlava katolíckej cirkvi podľa Zemana prijala pozvanie na návštevu moravského pútnického miesta Velehrad.

slovakia

left justify in out

Miloš Zeman to povedal českým novinárom po tom, ako sa v piatok vo Vatikáne stretol s pápežom Františkom, uviedol Český rozhlas. "Svätý otec prijal pozvanie na Velehrad. A pretože prijatie takýchto pozvaní býva niekedy iba diplomatickou zdvorilosťou, sľúbil, že sa tak stane v blízkej budúcnosti," vyhlásil Zeman.

 

Pápežova návšteva by sa údajne mala uskutočniť ešte do jari 2018, keď sa súčasnému prezidentovi ČR skončí prvé funkčné obdobie. Na piatkovom stretnutí Zeman diskutoval s pápežom o štruktúre zamýšľanej návštevy. Podľa vlastných slov mu navrhol dve možné varianty: buď pastoračnú cestu, alebo ekumenickú schôdzku s patriarchami pravoslávnych cirkví na Velehrade. František sa podľa Zemana rozhodol pre druhú z možností.

 

Súčasný pápež dostal od prezidenta Zemana pozvanie na Velehrad už pred dvoma rokmi, keď sa konali oslavy 1150. výročia príchodu Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu. František však vtedy Českú republiku do svojho cestovného harmonogramu vtedy nezaradil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona