Zeman odsúhlasil uzavretie supermarketov počas sviatkov

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 17:26 • 2 min
Zeman odsúhlasil uzavretie supermarketov počas sviatkov

PRAHA - Supermarkety na území Českej republiky budú uzavreté na Nový rok, vo Veľkonočný pondelok, v štátne sviatky 8. mája, 28. septembra a 28. októbra, na prvý i druhý sviatok vianočný 25. a 26. decembra, pričom na Štedrý deň 24. decembra budú otvorené iba do 14.00 hod.

slovakia

left justify in out

Príslušnú legislatívnu normu, ktorú Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR schválila 28. júna, podpísal dnes v Prahe prezident ČR Miloš Zeman.

S odvolaním sa na hovorcu hlavy štátu Jiřího Ovčáčka o tom informoval internetový server Novinky.cz.

 

Návrh zákona o obmedzení predajného času v maloobchodných i veľkoobchodných prevádzkach, ktorý podporilo 89 zo 154 prítomných poslancov, stanovuje, že všetky predajne s plochou nad 200 štvorcových metrov budú musieť v spomínané dni zostať uzavreté. Výnimky budú mať čerpacie stanice, lekárne, ako aj predajne na železničných staniciach a letiskách.

Pri porušení zákona bude hroziť prevádzkovateľovi pokuta až milión Kč, pri opakovanom nedodržaní legislatívy až päťnásobok tejto sumy.

 

Iniciatíva vychádzala z požiadaviek odborov a napokon ju český parlament schválil napriek výhradám Hospodárskej komory ČR i stredopravých strán. Popri zákonodarcoch z Občianskej demokratickej strany (ODS) a TOP 09 hlasovali proti aj ich kolegovia z koaličného hnutia ANO.

 

Návrh, ktorí poslanci poslali pôvodne senátorom s pozmeňovacím návrhom, aby uzavretie muselo byť iba na Vianoce a Nový rok, sa do snemovne vrátil s nesúhlasným postojom Senátu, ktorý trval na obmedzení počas siedmich sviatočných dní.

 

Český prezident podpísal dnes aj novelu zákona o podpore športu, ktorá zlepšuje podmienky prístupu k finančným prostriedkom pre športové kluby i športové zväzy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies