Zeman: Nezávislosť Kosova som nikdy neuznal

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 14:20 • 2 min
Zeman: Nezávislosť Kosova som nikdy neuznal

PRAHA - Uznanie nezávislosti Kosova otvorilo Pandorinu skrinku a zahájilo nebezpečný proces prekresľovania hraníc na celom svete.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre srbský denník Večernje novosti to uviedol český prezident Miloš Zeman. Súčasného kosovského vicepremiéra Hashima Thaçiho zároveň nazval vojnovým zločincom a dodal, že on osobne nezávislosť Kosova nikdy neuznal. „Ja osobne som nezávislosť Kosova neuznal. Dokazuje to i fakt, že som nikdy nevymenoval veľvyslanca ČR v Prištine,“ uviedol český prezident. „Už niekoľkokrát som povedal, že Hashim Thaçi je vojnový zločinec,“ dodal v rozhovore pre Večernje novosti.

 

Zeman kritizoval kosovských predstaviteľov už v minulosti, minulý rok počas svojej návštevy Srbska uviedol, že vybudovanie samostatných ozbrojených síl Kosova by znamenalo znovu vyzbrojiť členov niekdajšej Kosovskej oslobodzovacej armády (UÇK), ktorá páchala teroristické činy. „Zastávam názor, že Kosovo, ktoré rada zemí neuznala, je, jemne povedané, veľmi podivný štát. Štát so silným vplyvom narkomafií,“ povedal vtedy novinárom Zeman. 

Kosovo vyhlásilo jednostranne nezávislosť od Srbska v roku 2008. Česko patrí ku krajinám, ktoré samostatnosť Kosova uznali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona