Zeman neodvolá kancelára Mynářa, lebo mu uspokojivo vysvetlil nákup vily

NETKY.SK • 10 Január 2015, 10:09 • 2 min
Zeman neodvolá kancelára Mynářa, lebo mu uspokojivo vysvetlil nákup vily

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman neodvolá svojho kancelára Vratislava Mynářa kvôli kúpe vily za 5,5 milióna Kč. Mynář mu údajne pôvod peňazí uspokojivo vysvetlil. Objekt podľa prezidenta potrebuje rekonštrukciu za 10-15 miliónov korún, a nebol teda kúpený pod cenou.

slovakia

left justify in out

Mynář podľa Zemana na kúpu domu použil peniaze, ktoré získal z predaja svojho podielu vo firme so 600 zamestnancami. Zostane podľa neho vo funkcii minimálne dovtedy, kým Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) rozhodne o jeho bezpečnostnej previerke. Prezident to podľa spravodajského servera iDNES.cz uviedol v rozhovore pre webové noviny Deník.cz.
      

Český premiér Bohuslav Sobotka ani minister financií Andrej Babiš, podľa ktorých táto kauza poškodzuje úrad prezidenta, nemali podľa Zemana informácie o pôvode peňazí. Internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES informovalo, že Mynář zvyšok materiálov, ktoré od neho kvôli jeho previerke na stupeň "prísne tajné" požadoval NBÚ, dodal až koncom vlaňajška. 
      

Vlastné preverovanie Mynářa sa tak začalo takmer rok po tom, čo o previerku požiadal. Zeman o tomto zdržaní nevedel. "Keby mi nezdôvodnil finančné zdroje, ktoré použil na zakúpenie tohto hniezdočka lásky, tak by jeho kariéra v mojej kancelárii skončila podstatne skôr, než by NBÚ uzavrel previerku. Pretože však jeho vysvetlenie považujem za relevantné, nevidím dôvod, prečo meniť kancelára," vysvetlil podľa MF DNES Miloš Zeman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies