Zeman navrhol za veľvyslanyňu v SR Klausovu ženu, Schwarzenberg to zamietol

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 12:44 • 2 min
Zeman navrhol za veľvyslanyňu v SR Klausovu ženu, Schwarzenberg to zamietol

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman si želá, aby sa novou veľvyslankyňou ČR na Slovensku stala Livia Klausová, manželka jeho predchodcu Václava Klausa. Oznámila to dnes Česká televízia.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí ČR Karel Schwarzenberg pre server iDNES.cz, že Zemanov návrh odmietol. "Je to veľmi neobvyklá myšlienka. Bolo by to domotivujúce pre celý diplomatický zbor. Na tom mieste by mal byť profesionálny diplomat," uviedol Schwarzenberg.

Súčasným českým veľvyslancom v SR je Jakub Karfík. Podľa zákonov ČR navrhuje nových šéfov zastupiteľských misií vláda a oficiálne poverenie dostávajú od prezidenta.  Livia Klausová sa narodila v roku 1943 v Bratislave. Za bývalého prezidenta Klausa sa vydala v roku 1968. 

Nový český prezident si symbolicky zvolil Slovensko za cieľ svojej prvej oficiálnej zahraničnej cesty. Spolu s manželkou Ivanou pricestuje na dva dni 4. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona